Guy Pirenne

Wat is er geworden van...
Dankzij de knappe prestatie in de 24 Uren van Spa - even 3de algemeen met een VW Golf GTI! -, werd hij door de Belgian VW Club in '82 uitgeroepen tot VW Driver of the Year. Foto Belgian VW Club

Wat is er geworden van? Van meerdere figuren uit de Belgische autosport die rechtstreeks of onrechtstreeks een rol hebben gespeeld in mijn autosportleven. Met hen blikte ik in 2011 en 2012 in AUTOnews Magazine terug onder de rubriek ‘Wat is er geworden van?’.

Als trouwe toeschouwer op Circuit Zolder waren wij fan van Julien ‘Mister Mini’ Vernaeve. En gezien de snelle Gentenaar vaak samenspande met Guy Pirenne, wou ik veel later als beginnend journalist wel eens weten hoe de Luikenaar in contact was gekomen met Vernaeve. Bleek dat deze laatste de jongere Pirenne als zijn autosportzoon beschouwde en hem binnen de toenmalige Leyland-groep enkele kansen bood. Zoals teamvormen met René Metge of Tony Pond, twee referenties bij de Britse constructeur, en aldus delen van de spraakmakende Triumph Dolomite. Nog meer in het oog springen, deed Pirenne, van opleiding apotheker, maar dan achter het stuur van een VW Golf GTi, Ford Capri en Alfa Romeo GTV. In 2011 blikte ik met de dan 62-jarige Luikenaar terug op een meer dan bewogen auto(sport)leven.