Herwig Adriaensens (1937-2022)

Met het heengaan van Noël ‘Pedro’ Van Assche (1942-2023) en Herwig Adriaensens (1937-2022) verdwenen twee figuren uit de Belgische rallysport die het in de jaren zeventig opnamen tegen twaalfvoudig Belgisch kampioen Gilbert Staepelaere. In tegenstelling tot de eveneens betreurde Antwerpenaar – al die tijd in vaste dienst bij Ford België -, koppelden zowel Van Assche als Adriaensens hun rally-programma’s met andere beroepsactiviteiten, fruithandel voor de eerstgenoemde en een meubelfabriek voor Adriaensens. Niettemin moest de manier waarop zij de rally’s aanpakten en de voorbereiding ervan, niet veel onderdoen voor de professionele context waarin Staepelaere kon aantreden. Dat vertelde ons de dan 75-jarige Adriaensens in een ‘wat is er geworden van’ in AUTOnews in 2012.