Dirk Vermeersch: “Wij gaan voor een top 3!”

Historic Belgian Rally Championship 2023
De Fiat 124 Spider Abarth van Dirk Vermeersch en Els Delva.

Op 25 en 26 november wordt er met de Spa Rally een punt gezet achter het Belgische rallygebeuren en valt eveneens het doek over het Historic Belgian Rally Championship. Voor Dirk Vermeersch en co Els Delva wordt het in de LePlan-Vermeersch Wine & Beer Fiat 124 Spider Abarth een beslissende afspraak, met als inzet het versieren van een plaats in de Top 3!

“Nadat wij in de Aarova Rally knap de klasse wonnen en derde algemeen eindigden, klommen we in de tussenstand van het BK mooi op naar de derde plaats”, blikt Dirk Vermeersch terug op de voorbije campagne. “Helaas slaagden we er niet in om in de East Belgian Rally goed te scoren en verloren hierdoor kostbare plaatsen. In de komende Spa Rally moeten we daarom zo hoog mogelijk finishen en via een tweede of derde eindplaats de top 3 in het BK Rally viseren. Dat is de motivatie waarom wij in Spa aanwezig tekenen: voor mezelf, voor co Els Delva en het ganse LePLan Rally Team het seizoen goedmaken, met een plek bij de eerste drie in het eindklassement van het Historic Belgian Rally Championship!”

Ter voorbereiding van de ultieme krachtproef in de Ardennen verscheen het duo Vermeersch-Delva ondertussen aan de start in de Rally van Zuid-Limburg.

Co Els Delva aan de zijde van Dirk Vermeersch in de ‘cabine’ van de Fiat 124 Spider Abarth.

“Noem het een grote test”, benadrukt Dirk. “Na de eerdere problemen met de versnellingsbak – origineel voorzien voor een 1600 cc – leerden we dat deze niet bestand was voor de dit jaar ingebouwde, krachtigere tweelitermotor. We hebben dat kunnen oplossen door een sterkere versnellingsbak in te bouwen en om het nieuwe geheel motor-bak uit te proberen, schreven wij in voor deze VAS-rally. Met positief resultaat. Naast het behalen van een derde plaats in de Historic-tweeliterklasse slaagden wij erin zonder enig probleem of technisch mankement in om deze qua parcours toch wel zware wedstrijd vol te maken. Dit alles sterkt ons om in Spa vooraan mee te draaien en onze missie tot een goed einde te brengen.”

Met zijn 71 lentes is Dirk één van de ouderdomsdekens in de Belgische rally’s. Wat drijft hem om nu al te spreken over een nieuw seizoen in 2024 achter het stuur van de Fiat 124 Spider Abarth?

“Omdat ik mij in rally nog altijd opperbest amuseer! Bovendien houdt autosport mijn conditie scherp! Om met een gezonde geest in een gezond lichaam aan de start te verschijnen, ben ik verplicht mijn lichaam te onderhouden en regelmatig naar de fitnessruimte te trekken en meer dan eens per week op de fiets te stappen. Ik heb zo’n uitdagingen en deze fysieke conditie nodig. Ook om die rally’s – met vaak tijdrovende verkenningen – te kunnen blijven koppelen aan mijn drukke werkzaamheden met LePlan-Vermeersch wijn en nu ook bier.”

Afspraak in Spa op zaterdag 25 november met Dirk Vermeersch, Els Delva en de technische staf van Luc ‘LV Tuning’ Vervloet die er, eens te meer, zullen voor zorgen dat het duo kan beschikken over een piekfijn klaargemaakte LePlan-Vermeersch Wine & Beer Fiat 124 Spider Abarth!